Λέσχη Ανάγνωσης Degas.


H Λέσχη Ανάγνωσης Degas μετράει έναν χρόνο.
Η Λέσχη αυτή πήρε το όνομα του βιβλιοπωλείου στο οποίο εδώ και έναν χρόνο φιλοξενείται.Το βιβλιοπωλείο με την σειρά του αρχικά ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια ως ένα απλό μαγαζί με είδη σχεδίου και ζωγραφικής σε μια συνηθισμένη και ήσυχη γειτονιά και επειδή οι ιδιοκτήτες του αγαπούν πολύ τις τέχνες και τα γράμματα,που λέει κι η σχετική φράση,τους ήρθε και το ονόμασαν έτσι,λόγω του καταπληκτικού Γάλλου ιμπρεσιονιστή Edgar Degas.
Μετά -δεν ξέρανε βλέπετε,τι θα επακολουθούσε-,τους ήρθε κι άλλη φαεινή ιδέα:ν΄ασχοληθούν εκτός από την ανάγνωση σε προσωπικό επίπεδο και με την πώληση των βιβλίων στο μαγαζί τους.

Βέβαια δεν είχαν ακριβώς στο μυαλό τους κάτι σε...ράφια με ντάνες βιβλίων όλων των λογιών και του τύπου "σήμερα κυκλοφορεί το καινούργιο της δείνα και του τάδε κτλ" κι έτσι δεν θα βρείτε και κάνα ατελείωτο βιβλιοχαρτομάνι αλλά σίγουρα αυτό που λένε επιλεγμένο βιβλίο υπάρχει.Κι έτσι στήθηκε ευθύς εξαρχής και η Λέσχη Ανάγνωσης Degas η οποία έγινε γρήγορα παρέα, συζητήθηκε, στην κατά τ΄άλλα μικρο-και μεσοαστική γειτονίτσα ,απλώθηκε κι έχει πιστά μέλη και αστεία-αστεία την ξέρουνε οι πάντες με αποτέλεσμα όταν έρχεται συγγραφέας να γίνεται χαμός.

Τώρα η λέσχη μας,απριλομαγιάτικα,διαβάζει Ντοστογιέφσκι. Αυτή τη στιγμή βαριέμαι απίστευτα να σας πω λεπτομέρειες διότι βλέπω από το ανοιχτό μου παράθυρο την άνοιξη να χαριεντίζεται με το απίθανο αττικό φως και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ!Σας υπόσχομαι όμως ότι θα ανεβάσω με την σοβαρότητα, που με διακρίνει όλα τα συναφή πολύ σύντομα....


Σχόλια