"Ιστορία(κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους 1830-1974",Βασίλης Ραφαηλίδης


Διαχρονική ελληνική πραγματικότητα.Οι παραλλαγές.

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης το 1993 έγραψε ένα βιβλίο που ο τίτλος του είναι "Ιστορία(κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους 1830-1974".Αυτά που έγραφε τότε συμβαίνουν πανομοιότυπα και σήμερα, δηλαδή μπορεί ωραιότατα να αλλάξει στον τίτλο η χρονολογία και να γίνει 1830-2010 και να προστεθούν απλώς ονόματα.... Αν σκεφτούμε κιόλας ότι τα τελευταία 50-60 χρόνια μας κυβερνάνε οι δυο γνωστές οικογένειες (με κάτι μικρά διαλείμματα πάλι από κανα δυο άλλες...οικογένειες )ε,δεν είναι και πολλά τα ονόματα...

Στην σελίδα 48 ο Ραφαηλίδης για παράδειγμα έγραφε-επαναλαμβάνω το 1993 έγραψε το βιβλίο- για τον Τρικούπη, το 1881, αφότου αυτός έγινε πρωθυπουργός, "δυο πράγματα έπρεπε να πατάξει ο Χαρίλαος Τρικούπης προκειμένου να προκύψει κράτος: την φοροδιαφυγή και την ληστεία. Όπως ξέρουμε, τελικά δεν πέτυχε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Στην χώρα μας ακόμα ψάχνουμε τρόπους να κυνηγήσουμε τους φοροφυγάδες που υπάρχουν από υπάρξεως ελληνικού κράτους. Βέβαια οι ληστές δεν περιφέρονται πια στα ελληνικά όρη , σουλατσάρουν στις Τράπεζες και στα συνεργαζόμενα με αυτές κόμματα".
Θεέ μου,δεν ξέρω,να μπήξω πρώτα τα γέλια και ύστερα τα κλάμματα ή το ανάποδο;
Και συνεχίζει, βεβαίως μ΄αυτούς τους καταιγιστικούς ρυθμούς, ο Ραφαηλίδης να γράφει και γράφει υποτίθεται για τα διαδραματιζόμενα περασμένων εποχών, που όμως είναι ακριβώς τα διαδραματιζόμενα της δικής μας τώρα!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/5/10 11:51

    200 χρόνια ατελείωτου ραγιαδισμού,που δεν λέει να καταλαγιάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου