Γνωριμία με τον Μιχάλη Μοδινό


Και για να μην ξεχνιόμαστε σας ενημερώνω ότι μπορούμε - αν μένουμε στην Αθήνα τα Σαββατοκύριακα- να περνάμε μια χαρά,με εκδηλώσεις που μας τροφοδοτούν με ενέργεια και καλλιεργούν την αισθητική μας αντίληψη προς το καλύτερο και μαλιστα χωρίς χαζά έξοδα!

Επομένως το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010 στις 7:30 μμ όσοι πιστοί του βιβλίου και της οικολογίας -μια και είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- επιλέξετε να έλθετε μέχρι το ωραίο Νέο Φάληρο:

1.θα συναντήσετε τον συγγραφέα Μιχάλη Μοδινό στην παρουσίαση των βιβλίων του "Χρυσή Ακτή", "Ο Μεγάλος Αμπάι" και "Επιστροφή"*
2.θα αγοράσετε τα καλοκαιρινά σας αναγνώσματα σε πολύ δελεαστικές τιμές και
3.θα απολαύσετε στην αυλή τα δροσερά κεράσματα που θα φτιάξουν οι προσκοπομαμάδες με τα χεράκια τους.

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου είναι στην οδό Δημητρίου Φαληρέως 38 και Μοσχοπούλου στο Νέο Φάληρο και το Νέο Φάληρο είναι... ε,δεν είναι δυνατόν να μην ξέρετε που είναι το πάλαι ποτέ ένδοξο θέρετρο με τα υπέροχα νεοκλασσικά του!

*τα λάτρεψα τα βιβλία του Μοδινού,ειδικά την "Χρυσή Ακτή",και τον "Ο Μεγάλο Αμπάι".ελπίζω να βρω χρόνο να γράψω πιο αναλυτικά.

Σχόλια

  1. Φίλοι,εξαιρετική η επιλογή για την μέρα αυτή και αντιγράφω από το διαδίκτυο βιογραφικά στοιχεία του Μιχάλη Μοδινού,αξίζει να τον γνωρίσετε,είναι εκτός των άλλων και πολύ γλαφυρός ως συγγραφέας.
    O Mιχάλης Mοδινός λοιπόν, περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός, γεννήθηκε στην Aθήνα το 1950. Έζησε και δούλεψε στην Aφρική, τη Nότια Aμερική και την ελληνική περιφέρεια και ταξίδεψε στις πέντε ηπείρους ως ερευνητής και συνεργάτης διεθνών οργανισμών. Iδρυτής και εκδότης της "Nέας Oικολογίας" (1984-1997), είναι συγγραφέας θεωρητικών έργων γύρω από την αναπτυξιακή διαδικασία και την οικολογική προβληματική με γεωγραφική, περιηγητική και λογοτεχνική ματιά. Διετέλεσε πρόεδρος του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ, 1994 μέχρι σήμερα) και του νεοσύστατου Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) από την ίδρυσή του το 2000 έως το 2005. Yπήρξε από τα πρώτα ενεργά στελέχη του οικολογικού κινήματος. Yποψήφιος δήμαρχος Aθηναίων το 1990 και συνεργάτης των περιοδικών "O Πολίτης", "Aντί" και "Oικολογία και Περιβάλλον". Δίδαξε σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Aπό το 1994 έως το 1999 διηύθυνε την ελληνική έκδοση της "Kατάστασης του πλανήτη" σε συνεργασία με το Iνστιτούτο "World Watch", ενώ από το 1998 συνδιευθύνει το Θερινό Oικολογικό Πανεπιστήμιο, προϊόν των εργασιών του οποίου αποτελούν επτά συλλογικοί τόμοι. Kυριότερα έργα του είναι: "Oικογεωγραφία: μύθοι της ανάπτυξης στους τροπικούς", 1986, 4η έκδοση 1995, "Aπό την Eδέμ στο καθαρτήριο: η γεωγραφία της υπανάπτυξης", 1988, 3η έκδοση 1995, "Tοπογραφίες: οικολογική θεώρηση του ελληνικού περιφερειακού χώρου", 1990, 2η έκδοση 1994, "Πού βαδίζει ο κόσμος;" (επιμ.), 1992, 3η έκδοση 1994, "Tο παιχνίδι της ανάπτυξης", 1993, 4η έκδοση 1997, "H αρχαιολογία της ανάπτυξης: πράσινες προοπτικές", 1996, "Oι δρόμοι της αειφορίας" (επιμ.), 2003.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/5/10 17:27

    Καλησπέρα.Έχω διαβάσει μόνο την "Επιστροφή" από τα μυθιστορήματά του.Βασικά τον παρακολουθώ από τις άλλες πιο εστιασμένες σε θέματα περιβάλλοντος δημοσιεύσεις του και τον θεωρώ πολύ σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου