Ε,καμιά φορά να περνάμε και καλά!

Ε,καμιά φορά να περνάμε και καλά!Πρωτομηνιά λοιπόν του τελευταίου μήνα του ηλίθιου έτους 2010 με μια ζέστη πρωτοφανή,σχεδόν καλοκαιρινή.Κόσμος βαρεμένος και σκόρπιος κάπου ανάμεσα σε κρίση και κατάκριση και πολιτισμική κατάκλιση. Σε μια από τις γειτονιές της Αθήνας μερικοί απλοί, καθημερινοί τύποι-ούτε κουλτουριάρηδες μα ούτε και ζαγοραίοι- έχουν στήσει λέσχη ανάγνωσης και αντί να τοκίζουν ανία και ανασφάλεια για το προς επιμήκυνση μέλλον της χώρας -κάνοντας ζάπινγκ στα κανάλια-υποδέχονται την Σώτη Τριανταφύλλου και μιλάνε για λογοτεχνία και όχι μόνον.
Δεν θα πλέξω το εγκώμιο της Σώτης Τριανταφύλλου,δεν το χρειάζεται.Απλά την ευχαριστούμε όλοι θερμά,που μοιράστηκε μαζί μας αυτή την βραδιά.

Στις φωτογραφίες η συγγραφέας και η γνωστή πια ομήγυρις:Βάσω,Βάσω,Μάρθα,Φώφη, Παναγιώτης,Λοΐζος, Νίκος,Φανή,Ελισάβετ,Στέλιος,Αναστασία,Ρόζα,Γιώργος,Aγγελική, Μαρία, Ελισάβετ,Αντώνης,Σοφία,Μάρω,Αθανασία,Ρούλα,Μαρία,Δήμητρα,Γιώργος,Πάνος,Λούσυ, Βαγγελιώ,Μπάμπης,Σίσσυ και λοιποί και μερικοί δεν μπορούσαν να έρθουν και σίγουρα έχασαν,τι να γίνει,θα ξανάρθει-ελπίζω- η Σώτη Τριανταφύλλου και θα την γνωρίσουν κι οι άλλοι.

Τελευταίο πάντως αφήνω το καλύτερο:μαζί μας είναι ο Κωστής και η Ίλια,16άρηδες βιβλιόφιλοι μαθητές λυκείου,που ήρθαν για να γνωρίσουν την Σώτη,της οποίας έχουν διαβάσει βιβλία,και που αδιαφιλονίκητα τους γοήτευσε.
Λοιπόν τους εφήβους δεν τους κερδίζεις έτσι,άντε-άντε.Κάτι πρέπει να έχεις να τους πεις χωρίς να τους χαϊδέψεις τα αυτιά,το σιχαίνονται.Λοιπόν αυτό το κάτι η Σώτη Τριανταφύλλου το έχει και -το κυριότερο- το μοιράζεται. Τυχαίο;Δεν νομίζω...

Σχόλια