Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται",Νίκος Καζαντζάκης


Δεν είμαι άξια, αυτή τουλάχιστον την στιγμή έτσι νιώθω,να πω ούτε μισή λέξη που να μην είναι αυθόρμητος έπαινος για το παγκόσμιας εμβέλειας,το εξαίσιο,αυτό βιβλίο και τον μοναδικής κλάσης συγγραφέα του, που μας τιμά και μόνο το γεγονός πως μπορούμε να τον διαβάζουμε απ΄ευθείας στην  κοινή μας γλώσσα.Το γνωρίζω σχεδόν απ΄έξω,το έχω διαβάσει πολλές φορές και θα το διαβάζω ξανά και ξανά.
Προς τι λοιπόν η σημερινή μη-ανάρτηση; Επειδή την κατάντια που ξεσκεπάζει ο Καζαντζάκης στον ξανασταυρωμένο Χριστό του την ζούμε πάλι.

Πώς είναι δυνατόν να μισούν ορισμένοι τον Καζαντζάκη πέρα από το δικαίωμά τους να μην τους αρέσει;Τόσο πετυχημένα τους φωτογραφίζει;
Στην Ελλάδα της κρίσης και της κοινωνικής υποκρισίας,του κομπλεξικού ελιτισμού,του πανικού και του ξενοφοβικού λαϊκισμού,κανα δυο χρόνια τώρα, ο Χριστός σταυρώνεται ξανά και ξανά κάθε μέρα.
Θλιβεροί οι άνθρωποι κι η απανθρωπιά τους.Ο Θεός του Καζαντζάκη να βάλει το χέρι του...

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/5/11 15:17

    Αυτοί που τον ξανασταυρώνουν, ξανά και ξανά και κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν κι η κρίση θολώνει κι η ανθρωπιά πετιέται στα σκουπίδια,είναι εκείνοι που λένε πως Τον ακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου