Να Γίνει Πάρκο η Παραλία Μοσχάτου
Είδατε στους πίνακες ζωγραφικής που ανάρτησα σήμερα ,παλιούς και νεώτερους,πού πετάνε τους χαρταετούς τους τα παιδιά;Σε παραλίες ΑΧΤΙΣΤΕΣ!

Παραλίες ωραίες,απείραχτες από τις ψευτοαξιοποιήσεις των σαπιοκυβερνήσεων των χωρών τους διότι την έχουνε περισώσει μια τσίπα οι κουτόφραγκοι,μια στοιχειώδη τσιπούλα μωρέ την έχουνε έστω για τα προσχήματα και πέντε πραματάκια δεν τα μαγαρίζουνε!
Βεβαίως καλά καθίκια είναι κι αυτοί και προσωπικά δεν αμφιβάλω από καιρό τώρα,ότι οι μέρκελ και οι σαρκοζίδες δεν είναι παρά υπάλληλοι κι επιστάτες αλλονών και πατάνε κι αυτοί κάτω τους λαούς τους για το κ έ ρ δ ο ς και σύντομα θα τους πάρουν χαμπάρι οι πολίτες των χωρών τους και θα πάψουν να χάφτουν το παραμύθι ότι φταίνε οι ......δημόσιοι υπάλληλοι στην.... Ελλάδα που (και) αυτοί,οι καλομαθημένοι στο να κάνουνε παγκόσμιους πολέμους και να αιματοκυλάνε τον κόσμο και μετά να κορνιζάρουν συγχωροχάρτια, δεν παίρνουν αύξηση-λέει- και προστίθενται στους πληττόμενους της ψευτοκρίσης των πλουσίων τους, αλλά ένα έχω να βροντοφωνάξω:τα χάλια τα κοτζαμπασαίικα των ντόπιων οσφυοκαμπτών στην ταλαίπωρη Ελλάδα δεν τα φτάνει κανείς....
Αυτοί εδώ θα μας κοτσάρουν αριθμούς μωρέ και σε λίγο θα μας βγάλουν κι εμάς σε δημοπρασία!

Θεωρώ λοιπόν υποχρέωσή μου να μεταφέρω και στο ταπεινό μου περί βιβλίων μπλογκ τα παρακάτω και να σας παρακαλέσω να ξεσηκωθείτε, όπως μπορείτε και γι αυτό που ετοίμασαν για την παραλία Μοσχάτου και για όλα όσα τους επιτρέπουμε να μας κάνουν!Διότι εμείς τους αφήνουμε να μας οδηγούν στην ταπείνωση και στην εξόντωσή μας ως λαό!
Με τον φόβο μας ,με την ευπιστία,την παθητικότητα,την ανοησία,την αποβλάκωση από τα μμε που είναι οι καλύτεροί τους σύμμαχοι,με την διαίρεσή μας,με τον σκατένιο εγωισμό που έχουμε καθώς κομπάζουμε ότι τα ξέρουμε όλα,μα όλα, ξερολίαση πάππου προς πάππου,με την νοοτροπία του ηττημένου καραγκιόζη του κουτοπόνηρου παρτάκια που κοιτάει να βολέψει την χοντροραγιάδικη κεφάλα του κι ας ρημαχτούν όλα γύρω του..Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»

Κοινόχρηστος χώρος πρασίνου η παραλία μας.  Πολλά είναι τα ψέματα που μας είπαν ως εδώ για την παραλία μας. Ας πούμε όμως και δυο αλήθειες τώρα που για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση τρέχει να μας "φτιάξει" την παραλία μας χωρίς να μας ρωτήσει. Αν το 2004 πιστέψαμε, κακώς, ότι κάτι θα γινότανε στην παραλία μας, σήμερα το 2012 ξέρουμε ότι αυτή η άγρια ανάπτυξη είχε ως κύριο στόχο τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία.
Ξέρουμε ότι έτσι ακριβώς οδηγηθήκαμε στην καταστροφή.
Οι ελάχιστοι κέρδισαν από την υπεραξία των μετοχών και των οικοπέδων επενδύοντας δήθεν σε φτηνή ή δωρεάν γη ,καταστρέφοντας όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και τις τοπικές πραγματικές αγορές για να πλουτίσουν οι εικονικές της οδού Σοφοκλέους.
Κέρδισαν τεράστια ποσά από τις ολυμπιακές εργολαβίες και παραχωρήσεις δημόσιας γης ενώ γύρω η πόλη κατέρρεε. Τα περισσότερα από αυτά έγιναν με υποσχέσεις για χιλιάδες θέσεις εργασίας και σήμερα πνιγόμαστε στην ανεργία.Ως εδώ!
Ο μύθος των «αναπτυξιακών επενδύσεων» έχει ξεγυμνωθεί.
Αν η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα είναι οι ψευδώνυμοι τίτλοι πίσω από τους οποίους κρύβεται η λεηλασία και το ξεπούλημα λέμε ΟΧΙ.
Εμείς μιλάμε για ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της πόλης, για διάσωση της παραδοσιακής αγοράς, για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας σε υγιείς μονάδες και αυτό δεν γίνεται με επιπλέον 6000τμ δόμηση και 15000τμ κάλυψη με εμπορικές χρήσεις στην παραλία, όταν στα δέκα μαγαζιά της αγοράς του Μοσχάτου τα τέσσερα είναι άδεια και από τα υπόλοιπα έξι τα δυο ενεχυροδανειστήρια!
Η παραλία σύμφωνα με την Κυβέρνηση δεν ανήκει πια στο λαό του Μοσχάτου, δεν είναι του Μοσχάτου. Είναι οικόπεδο της εταιρείας αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου. Είναι με βάση το μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο προς πώληση για να ξεπληρωθεί μέρος του χρέους!
Εμείς όμως λέμε: Η παραλία είναι κοινόχρηστος χώρος και «ανήκει» σε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.Είναι η ανάσα του λεκανοπεδίου. Δεν είναι για τα νύχια των διεθνών τοκογλύφων.Δεν μπορείς να μπαζώνεις την κοινόχρηστη θάλασσα και να φτιάχνεις ιδιωτικό οικόπεδο, έστω και του δημοσίου, και φυσικά δεν μπορείς να πουλήσεις κοινόχρηστο χώρο.

Η παραλία μας ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
Το ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ είναι για το Μοσχάτο μας απαραίτητη προϋπόθεση για ουσιαστική ανάπτυξη με κοινωνικά περιβαλλοντικά καΙ οικονομικά κριτήρια.
Είναι προϋπόθεση ζωής για την πόλη μας. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ.


Σχόλια