ΜΟΝΤΙΛΙΑΝΙ (1884 – 1920)

 
 Modigliani, χωρίς λεζάντες και τα χιλιοειπωμένα για την ζωή του
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
(όσο σκέφτομαι ότι τον υποδύθηκε ο Άντι Γκαρσία,μου΄ρχεται απελπισία...)

 Η αγαπητή μου  κ.κ. υποδεικνύει-θα την δείτε στα σχόλια παρακάτω-και  μια ωραία παρουσίαση του Μοντιλιάνι.Καλόδεχτη.
 
 

Σχόλια

 1. Ανώνυμος5/9/13 15:10

  Όταν βλέπω τις μελαγχολικές φιγούρες του Μοντιλιάνι μελαγχολώ και εγώ πάρα πολύ.Στη ταινία ο γελοίος Γκαρσία με έκανε να γελάσω!Καλά τον βρίζεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν τον βρίζω,γνώμη εκφράζω (με όχι πολύ κόσμιο τρόπο ομολογουμένως και κακώς αυτό,θα το διορθώσω,δεν είναι έξυπνο και αποβαίνει σε βάρος της διατύπωσης να τον λέω σαχλάκια), θεωρώντας όμως ότι μπορώ ! Μπορώ γιατί το δικαιούμαι, επειδή είμαι κι εγώ ένας από τα εκατομμύρια αποδέκτες των δημιουργημάτων και εμπορευμάτων τέχνης, διασκέδασης, μόρφωσης,προπαγάνδας κτλ,δικαιούμαι να λέω την άποψή μου!

   Να τα κάνω λιανά τα λεγόμενά μου, καθώς είναι σχετικά και με το κυρίως αντικείμενο του μπλογκ,τα βιβλία:είναι δικαίωμά μου να εκφραστώ και δημόσια και αρνητικά και χλευαστικά ακόμα και δικό σας επίσης και του καθενός, επειδή είμαστε οι τελικοί αποδέκτες, τα πιο λαχταριστά αντικείμενα του πόθου των δημιουργών ή κατασκευαστών προϊόντων,διαλέξτε επιθετάκι, εμείς είμαστε οι στόχοι και λιγότερο η ίδια τους η τέχνη,οι πελάτες τους κυνικά ,οι αποδέκτες πιο κομψά,μα πείτε το κι όπως αλλιώς θέλετε όλων αυτών.

   Τα έχω παρμένα στο κρανίο.Πάλι.Όποιος δεν αντέχει την κριτική,την γνώμη,την αηδία,την λατρεία,την συμπόρευση,την αποδοχή και την απόρριψη απ΄αυτόν στον οποίο στοχεύει είναι ψεύτης,τον σιχαίνομαι.

   Ας μην ζωγραφίζει,παίζει ρόλους,μουσική, γράφει βιβλία και όλα τα υπόλοιπα,ας μη εκθέσει ποτέ τίποτα σε κανένα.Αν το κάνει να είναι έτοιμος να υποστεί (και) την- χωρίς φυσικά άσκηση της παραμικρής βίας, λεκτικής και σωματικής,ούτε βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας και της οικογένειάς του- α π ό ρ ρ ι ψ η από τον αποδέκτη.Γι αυτό και πιστεύω στην ανάγκη εκπαίδευσης του αναγνώστη,για να αντιλαμβάνεται πέρα από την βία την ουσία του δικαιώματός του.
   Τελεία και παύλα.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος5/9/13 15:35

  Υπέροχος ο Μοντιλιάνι. Υπέροχες και οι χαρακτηριστικές φιγούρες του.

  Ενθαρρύνοντας την αγάπη σας στα εικαστικά, σας χαρίζω αυτό:
  http://www.youtube.com/watch?v=dIG91_LoXxc

  κ.κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από τις ωραίες και σταράτες παρουσιάσεις για τον Μοντιλιάνι,δεν την ήξερα,σας ευχαριστώ πολύ.

   Διαγραφή
 3. Πράγματι,δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.Η μεγάλη συζήτηση για το δικαίωμα του καλλιτέχνη να εκθέτει τα έργα του προσδοκώντας να τον λατρέψουν όλοι και το δικαίωμα του αποδέκτη να τα κρίνει μέχρι απόρριψης παραμένει επίκαιρη.Η εκπαίδευση μέσα στη παιδεία μάλιστα,από τα σχολικά χρόνια και θρανία αρχίζοντας, είναι απαραίτητη για την κατάκτηση της ουσίας της τέχνης .Αλλά μη περιμένεις να αλλάξουν πολλά και να γίνουμε από τη μια μέρα στην άλλη σωστά και πλατιά εκπαιδευμένοι κριτές αυτών που μας παρουσιάζονται επειδή ούτε σε αυτά υπάρχει αθωότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούτε εγώ είμαι πολύ αισιόδοξη αλλά δεν θα το βουλώσουμε κιόλας.Έχουμε ένα σωρό προβλήματα, οι Νέρωνες της "τέχνης "μας μαράνανε.

   Διαγραφή
 4. Μάγδα5/9/13 23:19

  Δεν λέτε τίποτα που δεν είδε τόσος κόσμος. Δεν έπεισε κανέναν ο Γκαρσία,από την μούρη και μόνο βλέπεις πόσο λίγος είναι για τον ρόλο του καταραμένου καλλιτέχνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου