"Η Καραμέλα",Ελένη ΠριοβόλουΓιατί κάποιοι άνθρωποι είναι τα ρόδα του Σύμπαντος

Τριαντάφυλλο με βελούδινα, άλικα πέταλα και θεϊκή ευωδιά.Τριαντάφυλλο αναιμικό και άοσμο. Ρόδο άγριο ή κακοποτισμένο ή αφρόντιστο ή αφημένο στην τύχη του.Ρόδο που συχνά πυκνά αρρωσταίνει και το μαγαρίζει η μελίγκρα .Ρόδο με πέταλα τρυφερά και μίσχο με αγκάθια. Χρειάζεται προσοχή για να το αγγίζεις.Αν το τραβήξεις άγαρμπα τον μίσχο για να το κόψεις τότε το αγκάθι θα σε ματώσει. Η Φρόξη Καραμέλα, βέρα Αθηναία από πάππου προς πάππον, είναι κληρονόμος μιας ιστορικής καραμελοποιίας την οποία εξελίσσει και μετατρέπει σε προσωπικό της "ναό". Οι καραμέλες της είναι μοναδικές. Σκληρό το εκμαγείο τους, όμως η ουσία και η δύναμή τους βρίσκεται στο εσωτερικό τους - στο "ολύμπιο νέκταρ" που η ίδια παρασκευάζει, για να καταστεί, από απλή επαγγελματίας, μία πραγματική δημιουργός. "Θεό" αποκαλεί τον εαυτό της, και την κοινωνία έναν απέραντο "οίκο ενοχής", που στέκεται απέναντί της αντίπαλη και εχθρική. 

Για τη "γλυκιά" Καραμέλα δεν υπάρχουν αθώοι. Στιγματισμένη η ίδια από τη ζωή, αποφασίζει να σπάσει τον εξωτερικό φλοιό του κόσμου και να δώσει στον εαυτό της το ρόλο της τιμωρού.

Ένα βιβλίο για τις οικογενειακές, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, για την αντίφαση ανάμεσα στο "φαίνεσθαι" και το "είναι". Μια ιστορία για την υποκρισία, τη φθορά και τη διαφθορά, αλλά και για τον σύγχρονο αλλοτριωμένο άνθρωπο

Σχόλια